NRK Meny
MIDEAST-CRISIS/SYRIA A girl pushes a boy on a bicycle past damaged buildings in Jobar
Foto: BASSAM KHABIEH / Reuters

Syriske fredsforhandlinger

Oppsummert

FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, sier det vil bli syriske fredsforhandlinger i Genève fredag. Opposisjonen og opprørerne i Syria er usikre på om de vil delta. Det er uenighet om hvem som bør få plass ved forhandlingsbordet.

 • Ingen Syria-samtalar med det første

  Det blir ikkje nye Syria-samtalar dei neste to til tre vekene, opplyser FNs spesialutsending Staffan de Mistura. Han har hatt ein intensjon om å gjenoppta samtalane så snart som mogleg, men seier no at det ikkje med det første, skriv Reuters.

 • Aleppo-offensiv truer fredssamtaler

  En syrisk offensiv i Aleppo og Øst-Ghouta truer avtalen om våpenvile, og kan føre til kollaps i fredssamtalene, mener fransk utenriksdepartement. –Vi er bekymret for kamphandlingene som har brutt ut de siste dagene, uttaler departementet tirsdag.

 • Har håp om våpenhvile i Syria

  FNs spesialutsending for Syria har håp om at det kan bli en våpenhvile i det krigsherjede landet. Den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura sier til NRK at grunnen er at 18 land har forpliktet seg til våpenstillstand og humanitær hjelp.

 • Vil ta avgjørelsen i morgen

  Syriske opposisjonsmedlemmer sier de har utsatt avgjørelsen om de kommer til å delta på fredsforhandlingene i Genève til i morgen, melder AFP. En annen opposisjonskilde sa tidligere at de ikke kommer til å reise til Genève.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no