Syria-samtaler i Wien 14. nov. 2015 med John Kerry og Sergej Lavrov
Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Syria-samtaler i Wien

Oppsummert

Flere land deltar i samtaler om situasjonen i Syria i Wien med sikte på å finne en lølsning på borgerkrigen som pågår på 5. året. USAs utenriksminister John Kerry har tatt til orde for en politisk løsning uten president Bashar-al Assad.

 • Kerry håper på Syria-valg om 18 mnd

  USAs utenriksminister John Kerry sier han håper en overgangsregjering kan komme på plass i Syria i løpet av 6 måneder, og at landet kan avholde valg om 18 måneder. Kerry sa dette under lørdagens Syria-samtaler i Wien, melder nyhetsbyrået AP.

  Syria-samtaler i Wien 14. nov. 2015 med John Kerry og Sergej Lavrov
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Iran deltar på Syria-samtaler

  Iran skal delta på denne ukens fredssamtaler om Syria i Wien, opplyser USAs utenriksminister John Kerry. Han er likevel ikke særlig forventningsfull til lørdagens samtaler. Målet med samtalene er å bli enige om en overgangsfase for myndighetene.

 • Kerry til Wien for Syria-samtaler

  USAs utenriksminister John Kerry reiser i slutten av uka til Wien for å delta på et nytt internasjonalt møte om Syria-krigen, opplyser utenriksdepartementet i Washington mandag. Turen varer omfatter også besøk i Tunisia og deltakelse på G20-møtet.

 • Truer med å forlate Syria-samtale

  Iranske myndigheter anklager Saudi-Arabia for å ha spilt en lite konstruktiv rolle under første runde av samtalene i Wien fredag, der representanter fra nesten 20 land deltok.Iran truer nå med å forlate fredsforhandlingene.

 • Nye Syria-møter om to uker

  Stormaktene har avsluttet Syria-samtalene i Wien med løfte om å møtes igjen om to uker, sier Frankrikes utenriksminister. Toppmøtet om Syria samlet representanter fra både Russland, Saudi-Arabia, Iran, Tyrkia og USA, i tillegg til EU og flere europeiske land.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no