NRK Meny
Syreangrep i Hackney i London
Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters

Syreangrep i England

Oppsummert

Det har vært over 1500 syreangrep i London siden 2011, men politiet tror at mange angrep ikke blir politianmeldt av frykt for represalier. En 16 år gammel gutt er arrestert av politiet i London og siktet for fem syreangrep .

 • Syreangrep ikke terrorrelatert

  Det skal være på Westfield kjøpesenter i Stratford at en gruppe personer ble skadd av det som trolig var giftig spray. Ifølge BBC ble politiet tiltalt kjøpesenteret rundt klokka 20 lørdag kveld. Hendelsen er «trolig ikke terrorrelatert», melder BBC.

 • Skal debattere syreangrep

  Det britiske parlamentet skal i dag debattere hva som kan gjøres for å stanse syrangrep. Siden 2012 er antall angrep doblet. Mange tar til orde for at det nå skal bli forbudt å bære etsende væske, slik det er forbudt å bære våpen.

 • 16-åring siktet for syreangrep

  En 16 år gammel gutt er siktet for 15 lovovertredelser av britisk politi i forbindelse med fem syreangrep i London. Siktelsene er blant annet for ran, fem forsøk på grov kroppsskade og besittelse av en gjenstand egnet til å lage et skadelig substans.

 • Fem syreangrep på 72 minutter

  To gutter på 15 og 16 år er pågrepet, mistenkt for å ha kastet syre i ansiktet på fem personer nordøst i London. Et av ofrene er livsvarig skadd. Angrepene fant sted i løpet av bare 72 minutter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no