NRK Meny

Syklonen Debbie

Oppsummert

Syklonen Debbie har slått inn over Whitsunday-øyene utenfor nordøstkysten av Australia, med vindkast på opp mot 75 meter per sekund. Flyplasser og 400 skoler og barnehager er stengt. Over 2.000 redningsarbeidere er utplassert i regionen.

 • «Debbie»-rester herjer New Zealand

  Restene av syklonen «Debbie» herjer New Zealand og fører til store flomskader. Blant annet måtte 2000 innbyggere ved Edgecumbe evakueres etter at en elvevoll brast. Meteorologene håper på bedring til helga.

 • Tre er funnet omkommet etter syklon

  En tredje person er funnet omkommet etter syklonen Debbies herjinger i Australia. Syklonen ble etterfulgt av oversvømmelser, og ødeleggelsene er enorme på deler av Australias østkyst. Et område på 1000 kilometer er erklært katastrofeområde.

 • Enorme ødeleggelser etter «Debbie»

  Forsvaret er mobilisert i opprydningsarbeidet etter syklonen «Debbie» i Australia. Det er meldt om over 60.000 husstander og bedrifter er uten strøm, ødelagte avlinger verdt milliarder og store skader på bygninger og infrastruktur.

 • Tusenvis strømløse etter syklon

  Minst 50.000 hjem og forretninger er strømløse etter at den kraftige syklonen «Debbie» traff Queensland i Australia mandag. Stormen har avtatt i styrke, men folk anmodes fortsatt om å holde seg innendørs. Minst én person er meldt omkommet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no