Hopp til innhold

Sykkelrittet Styrkeprøven

 • Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time

  Sykkelrittet Trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet.

  Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, Lillehammer, Hamar og Eidsvoll om få dager. Målområdet er flyttet fra Vallhall Arena til Hellerudsletta i Oslo.

  Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk.

  Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt.

  Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt.

  (NTB)

  Sykkel: Tour of Scandinavia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Sabotasje mot Styrkeprøven

  Det er funnet tegnestifter i vegen i Østre Toten i traséen for syklistene i sykkelrittet Styrkeprøven. – Dette er på fv. 33 i bakkene nedover mot Skreia og kan være livsfarlig for syklistene, sier Geir Morten Bjerkevold ved politiet i Gjøvik. Politiet vet ikke hvem som har lagt ut tegnestiftene.

  tegnestift i sykkeldekk
 • Syklister kolliderte

  To syklister i rittet Styrkeprøven kom borti hverandre på rv. 4 ved CC på Gjøvik. Den ene falt i asfalten og fikk muligens brudd i kravebeinet, melder politiet. Mannen ble kjørt til sykehus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no