NRK Meny
Pressekonferanse der sykkel-VM i Bergen 2017 skal oppsummeres

Sykkel-VM Bergen 2017

Oppsummert

VM i landeveisritt arrangeres i Bergen fra 16.-24. september.

 • Vil kaste sykkeltoppene

  SK Rye, en av Norges største sykkelklubber, vil kaste det sittende styret i sykkelforbundet, skriver BT. Det er usikkerheten rundt økonomien etter sykkel-VM som gjør at klubben reagerer. – Vi vil at det skal ryddes opp, sier leder Per Christian Dæhlin til avisen.

  Sykkel-VM i Bergen, ved Landås
  Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK
 • 80 kreditorer etter sykkelfesten

  Rundt 80 selskaper har penger til gode etter sykkel-VM i Bergen. De største mangler utbetalinger på opp mot to millioner kroner alene. Arrangøren får nå hjelp av advokat for å svare på hvor mye disse kan regne med å få utbetalt.

 • Sykkel-VM gav fleire overnattingar

  Talet på hotellovernattingar i Hordaland auka med 13 prosent i september, skriv SSB. Ein stor del av æra for det får naturleg nok sykkel-VM. Utanlandske gjester stod for 34 prosent av auken i overnattingar i Hordaland i september.

  Sykkel-VM i Bergen, ved Landås
  Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK
 • Sykkel-VM gav betre luft

  Førekomsten av svevestøv vart meir enn halvert den veka Bergen arrangerte sykkel-VM. Det fortalde helsebyråd Vigdis Anita Gåskjenn (KrF) i bystyret onsdag, skriv BT. – Vi har samanlikna luftkvaliteten med veker med nokolunde likt vær, veke 38 og 39. Ei førebels analyse viser ein markant nedgang i forureining i VM-veka, mellom 47 og 72 prosent for svevestøv, fortalde Gåskjenn. Nedgangen var aller størst i Loddefjord.

Pressekonferanse der sykkel-VM i Bergen 2017 skal oppsummeres
Foreningen Bærekraftig liv på Landås fortsatte heiaropene mandag etter sykkel-VM. Foto:Anders Nøkling / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no