Radiograf Ingrid Kristine Lindgren ved SUS CT-scanner Vistemennesket
Foto: Gunnar Morsund / NRK

Sykehusstreik

Oppsummert

Den varslede sykehusstreiken fra tirsdag er avblåst etter at partene har kommet til enighet, opplyser Riksmeklerens kontor til NRK. SAN Helse og Spekter ble enige etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag.

 • Enighet på overtid - ingen streik

  SAN Helse og Spekter er natt til tirsdag kommet til enighet hos Riksmekleren. Det opplyser Riksmeklerens kontor til NRK. Dermed blir det ingen streik på sykehusene fra tirsdag morgen. Partene ble enige etter at fristen gikk ut ved midnatt.

 • Tror ikke på pensjonskrav

  De streikende sykehusansatte i YS og LO har trolig tapt kampen om pensjon fra første krone i denne omgangen, sier forsker Kristine Nergaard i forskningsstiftelsen FAFO til NRK. Blant annet fordi nemnda vanligvis ikke tar stilling til prinsippsaker.

 • SV: – Bekymret for streikeretten

  SV-leder Audun Lysbakken mener det er vanskelig å streike for rettighetene sine, når regjeringen er villig til å gripe til tvungen lønnsnemnd. – Jeg er oppriktig bekymret for streikeretten i Norge, sier han til NTB.

 • -Kritisk til lønnsnemd

  Streikeleder for de 47 Delta-medlemmene som har vært i streik ved Sørlandet Sykehus, Finn Otto Fjellestad, er svært kritisk til at regjeringen stanser streiken med tvungen lønnsnemd. – Hadde myndighetene bedt om dispensasjon på kritiske områder, hadde vi selvsagt innvilget dette. Fjellestad mener avgjørelsen er politisk motivert.

  Finn-Otto Fjellestad
  Foto: Kari Løberg Skår
 • Tvungen lønnsnemd i sykehusstreiken

  Regjeringen stanser sykepleierstreiken med tvungen lønnsnemd. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier en melding om fare for tap av liv og helse som en konsekvens av sykehusstreiken, gjorde at regjeringen stanser streiken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no