St. Olavs Hospital
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sykehusstreik

Oppsummert

Rundt 700 ansatte ble tatt ut i streik etter at det ble brudd i meklingen mellom partene i sykehusoppgjøret 29. mai.

 • Tror ikke på pensjonskrav

  De streikende sykehusansatte i YS og LO har trolig tapt kampen om pensjon fra første krone i denne omgangen, sier forsker Kristine Nergaard i forskningsstiftelsen FAFO til NRK. Blant annet fordi nemnda vanligvis ikke tar stilling til prinsippsaker.

 • SV: – Bekymret for streikeretten

  SV-leder Audun Lysbakken mener det er vanskelig å streike for rettighetene sine, når regjeringen er villig til å gripe til tvungen lønnsnemnd. – Jeg er oppriktig bekymret for streikeretten i Norge, sier han til NTB.

 • -Kritisk til lønnsnemd

  Streikeleder for de 47 Delta-medlemmene som har vært i streik ved Sørlandet Sykehus, Finn Otto Fjellestad, er svært kritisk til at regjeringen stanser streiken med tvungen lønnsnemd. – Hadde myndighetene bedt om dispensasjon på kritiske områder, hadde vi selvsagt innvilget dette. Fjellestad mener avgjørelsen er politisk motivert.

  Finn-Otto Fjellestad
  Foto: Kari Løberg Skår
 • Tvungen lønnsnemd i sykehusstreiken

  Regjeringen stanser sykepleierstreiken med tvungen lønnsnemd. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier en melding om fare for tap av liv og helse som en konsekvens av sykehusstreiken, gjorde at regjeringen stanser streiken.

 • Tvungen lønnsnemd i sykehusstreiken

  Regjeringen stanser sykehusstreiken med tvungen lønnsnemd. – Det er sterkt provoserende at høyreregjeringa griper inn i streikeretten, sier Mette Nord, leder av Fagforbundet i en pressemelding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no