Flekkefjord sykehus
Foto: Anne Wirsching, NRK

Sykehusorganisering

Oppsummert

Det blir vurdert å føre ansvaret for sjukehusa tilbake til fylka når det nye regionkartet trer i kraft frå 2020. Det fortel Jon P. Knudsen frå regjeringa sitt ekspertutvalet.

  • Ikke tre sykehus i framtida

    Ressursgruppa som utreder framtidens sykehus på Helgeland har allerede konkludert med at tre sykehus som i dag ikke har livets rett. Det opplyste leder av ressursgruppa, Helge Torgersen, da Helgelandssykehuset i dag inviterte til dialogkonferanse. Da gjenstår to alternativer: ett stort, felles akuttsykehus, eller ett stort akuttsykehus og ett mindre akuttsykehus.

  • Demonstrerer for sykehuset

    Sykehusdemonstranter fra Kongsberg og Numedal møter opp når styret i Vestre Viken har møte i dag. Ledelsen mener det ikke er grunn til å føre tilbake akuttkirurgien til Kongsberg, mens demonstrantene jobber for å få beredskapen tilbake til sykehuset.

  • Sjukehusa tilbake til fylka?

    Det blir vurdert å føre ansvaret for sjukehusa tilbake til fylka når det nye regionkartet trer i kraft frå 2020. Det fortel Jon P. Knudsen frå regjeringa sitt ekspertutvalet. Han orienterer fylkestinget i Finnmark om arbeidet deira med regionreforma no.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no