NRK Meny
Bombet sykehus i Kunduz i Afghanistan
Foto: Najim Rahim / Ap

Sykehus bombet i Afghanistan

Oppsummert

Minst 30 mennesker ble drept da amerikanske fly bombet Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz i Afghanistan 3. oktober. USA har beklaget bombingen og kalt det en menneskelig feil.

 • Krever stans av sykehusbombing

  Norske sykehus markerer i dag at det er ett år siden luftangrep mot Leger uten grensers sykehus i Afghanistan. 42 pasienter og leger ble drept da sykehuset i Kunduz ble bombet. Demonstrantene krever stans av bombing av alle sykehus.

  Leger Uten Grenser og Røde Kors markerer solidaritet med helsepersonell.
 • Straffer mot 16 USA-soldater

  16 amerikanske soldater har fått disiplinærstraff etter bombingen av et sykehus i Afghanistan i fjor, opplyser det amerikanske militæret. Ingen av soldatene blir stilt for retten. 42 mennesker døde i angrepet på sykehuset i Kunduz.

 • USA straffer sykehusbombere

  De amerikanske militære som feilaktig angrep et sykehus i Afghanistan i oktober skal straffes. Det uttalte amerikanske myndigheter i dag, ifølge nyhetsbyrået AFP. Luftangrepet på sykehuset i Kunduz ble utført ved en feil. 42 mennesker døde.

 • Krever uavhengig bombe-gransking

  Det kommer flere krav om en uavhengig gransking av USAs feilbombing av et sykehus i Afghanistan i oktober. Det skjer etter at det amerikanske forsvaret innrømmer at bombingen av Leger uten grensers sykehus kunne vært unngått, skriver New York Times.

Leger Uten Grenser og Røde Kors markerer solidaritet med helsepersonell.
Forsvarsministeren i USA Ashton Carter kondolerer overfor de som er rammet av bombeangrepet mot sykehuset i byen Kunduz. Han stadfester ikke at amerikanske fly står bak, men sier at de vil etterforske for å se hva som har skjedd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no