SVTs redaksjon i Blekinge sperret av
Foto: Martin Hult / SVT

SVT-redaksjon sperret av

Oppsummert

TV-kanalen SVT har fått flere trusler etter at de publiserte en sak om at det nasjonalistiske bandet Ultima Thule spilte under en fest som Sverigedemokraternas partileder arrangerte. Onsdag mottok de en konvolutt med mistenkelig, hvitt pulver.

 • Pulveret var sannsynligvis hvetemel

  Konvolutten med pulver som førte til at SVT Nyheter Blekinges redaksjon ble avstengt, var sannsynligvis bare hvetemel. Det sier redningsleder Claes Nicklasson til SVT. En bombegruppe fra Malmø ble sendt til redaksjonen, etter pulverfunnet.

 • Bombegruppe på plass

  Ei bombegruppe frå Malmö er på plass ved den svenske nyheitsredaksjonen SVT Nyheter Blekinge i Karlskrona for å gjera ein analyse av det kvite pulveret som vart funne, opplyser redaksjonen på si nettside.

 • En i redaksjonen mottok brevet

  Personen i SVT som fant brevet med et hvitt pulver, var alene i redaksjonen, og sperret av lokalet straks. Vedkommende er uskadd, og befinner seg fortsatt i redaksjonslokalet, melder Aftonbladet. Det er ennå uklart hva slags pulver som lå i konvolutten.

 • SVT truet etter nyhetssak

  Sist uke har SVT mottatt flere trusler på telefon og e-post etter en sak om at det nasjonalistiske bandet Ultima Thule spilte under en fest som Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson arrangerte, skriver Aftonbladet.

 • SVTs redaksjon sperres av

  Den svenske TV-kanalen SVTs redaksjon i Blekinge, sør i Sverige, er sperret av etter at ansatte skal ha mottatt en konvolutt med et ukjent, hvitt pulver. – Vi ser alvorlig på slike hendelser, sier SVTs Lotta Orstadius til Aftonbladet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no