SVs landsmøte på Gardermoen
Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

SVs landsmøte 2019

Oppsummert

SV holder i helgen sitt landsmøte på Gardermoen i Akershus. Der har de blandt annet valgt Torgeir Knag Fylkesnes til ny nestleder etter Snorre Valen. Han går inn i partiets ledertrio med Audun Lysbakken og Kirsti Bergstø.

 • SV vil legge ned helseforetakene

  Helseforetakene bør legges ned og ansvaret for driften av sykehusene bør overføres til de nye fylkene. Det skriver SV i en uttalelse fra landsmøtet.

 • SV krever jernbane i nord

  I en uttalelse fra landsmøtet krever SV at bygging av Nord-Norge-banen må inn i neste Nasjonal Transportplan. Partiet vil også ha rask realisering av jernbanen mellom Rovaniemi og Kirkenes.

 • Valgkomiteen delt i nestlederstrid

  Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes kjemper om nestledervervet i SV. Valgkomiteens innstiling er delt på midten med fire som innstiller på Fylkesnes og tre som innstiller på Kaski. Selve valget skjer lørdag kveld.

 • Lahlums hilsen til Solskjær

  Forfatter, historiker og SV-delegat fra Innlandet, Hans Olav Lahlum, hilste til den nyansatte Manchester United-sjefen Ole Gunnar Solskjær. Han sa det varmet et SV hjerte å se at midlertidig ansatte kan få fast ansettelse dersom de gjør en god jobb.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no