Partileder Audun Lysbakken på talerstolen under SVs landsmøte på Gardermoen.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

SVs landsmøte 2017

Oppsummert

SVs 22. ordinære landsmøte blir avholdt 17.-19. mars på Clarion Hotel Oslo Airport på Gardermoen. Søndag skal landsmøtet stemme på hva de skal ha som arbeidsprogram for neste stortingsperiode og hovedkrav for å gå inn i regjering.

 • Ap skeptiske til SV-ultimatum

  Arbeiderpartiet er lite begeistret for flere av kravene SVs landsmøte har vedtatt for en rødgrønn regjering, skriver NTB. Verken kravet om å jobbe for å forby atomvåpen eller å nekte profitt for private barnehager er noe Ap vil akseptere uten videre.

 • Vedtok atomvåpenforbud-ultimatum

  SVs landsmøte vedtok å utvide lista over absolutte krav for å gå inn i regjering med AP. Et femte punkt om at en kommende regjering må arbeide for et atomvåpenforbud ble lagt til, samt et krav om å kutte minst 3 millioner tonn CO2 i kommende periode.

 • SV vil melde Norge ut av Nato

  SVs landsmøte stemte for å melde Norge ut av forsvarsalliansen Nato, og å øke forsvarssamarbeidet i Norden. Så lenge Norge er medlem, vil partiet arbeide for nedrustning og mindre krigføring i Nato-regi.

 • Vil avkriminalisere narkobruk

  SVs landsmøte har stemt for å avkriminalisere besittelse av brukerdoser med narkotika. Partiet mener politiets ressurser bør brukes på å ta de som produserer, smugler og selger, ikke brukerne.

Audun Lysbakken (SV) skulle ønske Erna Solberg gjorde det samme som Hugh Grant i Love Actually.
SVs landsmøte med tale fra Audun Lysbakken

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no