Oslo tingrett fredag 9. februar
Foto: Ola Mjaaland / NRK

Svindelsaken i Gartnerhallen

Oppsummert

En bonde og en regnskapsfører er dømt for å ha underslått 49 millioner kroner fra Gartnerhallen, Norges største produsentorganisasjon for frukt, bær og grønnsaker.

 • Lagmannsretten avviser sak

  Borgarting lagmannsrett avviser ankesaken til en bonde fra Solør i den såkalte Gartnerhallsaken, skriver E24. Bonden ble i april dømt til fem års fengsel for sammen med en regnskapsfører i Gartnerhallen å ha underslått 49 millioner kroner.

 • Bonde ankar dom i Gartnerhallen-sak

  Bonden, som saman med ein rekneskapsførar vart dømd til nesten seks år i fengsel for å ha underslått 49 millionar kroner frå Gartnerhallen, har valt å anke. Rekneskapsføraren har på si side erkjent straffskuld og ynskjer ikkje å anke dommen.

 • Tiltalte i Gartnerhallen-saken dømt

  En bonde og en regnskapsfører er dømt til henholdsvis fem og fire års fengsel for å ha underslått 49 millioner kroner fra Gartnerhallen. Regnskapsføreren trikset med tallene og ga bonden penger, som han blant annet kjøpte luksusbiler for.

 • Streng påstand mot bonde

  Aktor Geir Kavlie har lagt ned påstand om fengsel i fem år og ti måneder for bonden fra Solør som er tiltalt i den såkalte Gartnerhallsaken. Sammen med regnskapssjefen i Gartnerhallen er han tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra Gartnerhallen.

 • Ber om fire til seks års fengsel

  Aktor Geir Kavlie ber om fire til seks års fengsel for de to som er tiltalt for grov økonomisk utroskap i Gartnerhallen-saken, skriver Dagens Næringsliv. En bonde og en tidligere regnskapssjef mistenkes for å ha underslått over 49 millioner kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no