NRK Meny
Jimmie Åkesson
Foto: Rickard Nilsson/TT / NTB scanpix

Sverigedemokraterna

Oppsummert

Flere meningsmålinger i Sverige i vår viser at Sverigedemokraterna er Sveriges nest største parti. I Riksdagen er partiet det tredje største med 49 av de 349 mandatene.

 • SD-Åkesson hardt ut mot regjeringen

  Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson langet ut mot den rødgrønne regjeringen da han talte under Almedals-uken på Gotland, lørdag. Åkesson mener regjeringen har ødelagt Sverige ved å ha åpnet opp landet for «masseinnvandring».

 • Sverigedemokraterna sikter høyt

  Sverigedemokraterna sikter mot å bli største parti ved valget i Sverige til høsten, sier partileder Jimmie Åkesson i et intervju med TT. – Vi skal bli det største partiet. Om det blir i dette valget eller senere, det vet vi ikke.

 • Sverigedemokratane fram på måling

  Oppslutninga om det innvandringskritiske partiet Sverigedemokratane aukar blant veljarar med utanlandsk bakgrunn, syner ny måling ifølgje Aftonbladet. Partiet får 18,5 prosent i oppslutning, og 11,5 prosent blant veljarar med utanlandsk bakgrunn.

 • Sverigedemokratenene nest størst

  Innvandringskritiske Sverigedemokraterna er Sveriges nest største parti i en ny meningsmåling. I målingen som er gjort for kringkasteren SVT, får Sverigedemokraterna (SD) 21,9 prosents oppslutning. Socialdemokraterna ligger to prosentpoeng foran.

Martin Strid seier at det er mogleg å setje menneske inn på ein skala frå 0 til 100 prosent menneske.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no