Hopp til innhold

Sverige: Åpner for forhandlinger

– Sverige er i en vanskelig posisjon. En politisk krise er det siste vi trenger nå, sammen med økonomisk problematikk og koronapandemi, uttalte Stefan Löfven under pressekonferansen søndag formiddag.

I morgen skulle det stemmes over et mistillitsforslag mot statsministeren og hans regjering. Det var varslet at forslaget ville få flertall i den svenske riksdagen.

Bakgrunnen for mistillitsforslaget er regjeringens forslag om fri fastsettelse av leiepriser på nye utleieleiligheter i landet. Forslaget har vært omstridt og møtt mye motstand. Forslaget trekkes ikke tilbake.

– Våre fire partier (Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet og Liberalerna) har ulike syn i saken, men vi er enige om at vi må finne en løsning som gagner Sverige. Vi venter at øvrige partier tar ansvar med oss for å unngå en politisk krise, uttalte statsministeren.

Også Centerpartiets Anne Lööf skal deltok på pressekonferansen. Hun uttalte at partene på boligmarkedet i større grad få styre sitt marked.

Löfven sa det fram til 1. september skal forhandles om en løsning på spørsmålet. Det var også et krav fra Sveriges SV, Vänsterpartiet.

Fortsatt stor fare for regjeringskrise i Sverige

Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det nå skal forhandles om prisfastsetning på nye utleieleiligheter. Ikke nok, sier Vänsterpartiets leder, som sier partiet kommer til å stemme mot regjeringen i Riksdagen mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no