Svensk politi på sentralstasjonen i Stockholm
Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix

Sverige hever trusselnivået

Oppsummert

Sverige hevet 19. november trusselnivået etter å ha fanget opp terrortrusler mot Sverige. Dagen etter ble en etterlyst mann, som tidligere har kriget for IS, pågrepet. Mannen ble senere løslatt og renvasket. Trusselnivået ble i mars senket til tre.

 • Sverige: Framleis terrorfare

  Trusselnivået i Sverige er framleis høgt. Det ligg på nivå tre på ein skala som går til fem, skriv det svenske tryggleikspolitiet i ein årsrapport. – Tre på denne skalaen betyr at eit attentat kan skje, ifølgje politiet.

 • Trusselnivået senkes i Sverige

  Terrortrussel-nivået i Sverige er senket fra nivå fire til tre av sikkerhetspolitiet Säpo. Säpo-sjef Anders Thornberg understreker i en pressemelding at trusselnivået selv etter senkingen er høyt. Trusselnivået har vært på fire siden november i fjor.

 • Svensk presse tar selvkritikk

  Svenske avisledere og kommentatorer krittiserer pressen selv for identifisering av 22-åringen som feilaktig ble mistenkt for terror. Blant avisene som krittiserer både pressen, Säpo og politiet er Dagens Nyheter, Aftonbladet og Gøteborgsposten

 • Krass kritikk av Sikkerhetspolitiet

  Sikkerhetspolitiet i Sverige får krass kritikk fra advokat Thomas Ohlson, for slett etterforskningsarbeid og mangel på bevis i saken mot terroranklagede Mutar Muthanna Majid. Han er nå renvasket etter å ha vært koblet til Syria og terrorgruppen IS.

Politidirektoratet orienterer om situasjonen etter at svensk politi onsdag etterlyste en person mistenkt for terrorplanlegging. Antatt start 16:20.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no