Lavin Eskanders far holder et bilde av sønnen, som ble drept i angrepet på Kronan skole
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Sverdangrep på svensk skole

Oppsummert

Politiet mener drapene i Trollhättan 21. oktober 2015 var rasistisk motivert. Anton Lundin Pettersson (21) tok livet av to personer og ble selv drept av politiet da han gikk til angrep på elever og ansatte ved Kronan skole.

 • Skoledrapsmann planla å bli drept

  Anton Lundin Pettersson, som drepte tre personer på en skole i Trollhättan i oktober i fjor, hadde planlagt at han skulle bli skutt av politiet. Det kom frem da svensk politi i formiddag la frem sin utredning om forbrytelsen.

 • Elevene vender tilbake til Kronan

  Over 400 elever og ansatte vender mandag tilbake til Kronan skole i Trollhättan som har vært stengt siden angrepet for ti dager siden, melder TT. Både inngangsdører og innganger vil være bevoktet av vektere, og dørene skal låses under undervisningen.

 • Enda en ble skadet i sverdangrepet

  Etter å ha gjennomført 81 avhør og gått gjennom skolens overvåkingskameraer har politiet funnet ut at enda en elev ble skadet i sverdangrepet på den svenske skolen i Trollhättan. Personen ble imidlertid ikke alvorlig skadd, skriver Expressen.

 • – Skoledrapene bør kalles terror

  Det er svært uheldig at svensk politi ikke kaller skoleangrepet i Trollhättan for terror, mener professor Tore Bjørgo ved Politihøgskolen i Oslo. Svensk politi har sagt at angrepet var rasistisk motivert, men ville ikke klassifisere det som terror.

20 år gammel elevassistent , som ble drept på skole i Trolhettan, ble gravlagt i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no