Svart arbeid
Foto: Illustrasjon NRK

Svart arbeid

 • Åtvarar mot svart arbeid i sommar

  Koronakrise, finvêr og sommarferie gir høgsesong for oppussing, men Skatteetaten åtvarar mot svart arbeid. Om du betalar kontant for tenester for meir enn 10.000 kroner kan du sjølv bli stilt ansvarleg for det seljaren ville unnlate å betale i skatt.

 • Fem siktet for svart arbeid

  Fem personer er siktet i Rogaland etter en aksjon på byggeplasser mot arbeidslivskriminalitet. Politiet, skatteetaten og Nav er med på uanmeldte kontroller. Blant de siktede er også huseiere som mistenkes for å kjøpe svart arbeid.

 • Juks i 8 av 10 skattekontroller

  Oslo kemnerkontor har avdekket lønnsjuks for over 1,5 milliarder kroner, skriver Dagsavisen. Siden 2014 har kontoret gjennomført over 2000 kontroller. Jukset skjer ofte i forbindelse med svart arbeid innen bygg, restaurant, renhold og transport.

 • To pågrepet i storaksjon

  Politiet i Troms har pågrepet to personer i forbindelse med en tverretatlig aksjon mot arbeidslivskriminalitet. En er pågrepet for ulovlig arbeid og en for ulovlig opphold, opplyser politiet. Under aksjonen ble det også blant annet avdekket omfattende bruk av svart arbeid, og gjort beslag av umerket fisk.

 • Kostbart svartarbeid

  Tolv huseiere må betale tilsammen kr.190.000 til Skatt Midt-Norge. Årsaken er at de har brukt håndverkere som ikke betaler skatt eller avgifter - også kalt svart arbeid.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no