Hopp til innhold

SV: Lakseskatten gjør budsjettet mindre omfordelende

Regjeringens budsjettpartner SV står utenfor flertallet som stemmer fram en grunnrenteskatt for havbruk på 25 prosent i dag.

Partiet vil ha en høyere skattesats og viser til at dette faktisk lå inne i regjeringens opprinnelige forslag, før Ap og Sp fant sammen med Venstre og Pasientfokus.

Senere har også Rødt varslet at de slutter seg til skatteprosenten på 25, men SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski mener vedtaket går i feil retning.

– Det er klart at dette er en omfordelende skatt. Men med dette vedtaket blir statsbudsjettet mindre omfordelende enn det som var intensjonen da det ble vedtatt i høst. Det må få konsekvenser for revidert budsjett, men også for statsbudsjettforhandlingene for 2024. For behovet for omfordeling er stort i Norge, sa Kaski i stortingssalen.

Overfor NRK presiserer hun at SV mener behovet for omfordelende grep har økt og at dette kan løses på ulike måter. Samtidig tilføyer hun at SV allerede har varslet at partiet vil løfte spørsmålet om grunnrenteskatt på havbruk i budsjettene framover.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no