NRK Meny
Sørsudanske flyktninger
Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH / Reuters

Sult i Øst-Afrika

Oppsummert

Tørke og krig har ført til at 20 millioner mennesker har behov for nødhjelp i Øst-Afrika. Somalia, Sør-Sudan, Etiopia, det nordlige Nigeria og Jemen er alle rammet.

 • Over en million kan rammes av sult

  FN og myndigheter i Sør-Sudan melder at 1,25 millioner mennesker i landet kan rammes av sultkatastrofe. Det er dobbelt så mange som på samme tid i fjor.

 • Tørke forverrer krisen i Etiopia

  Flyktninghjelpen advarer om at krisen i tørkerammede Etiopia stadig blir verre. Totalt har 8,5 millioner mennesker nå akutt behov for nødhjelp, og organisasjonen oppfordrer giverland til å øke sin støtte.

 • FN: Stort nødhjelpsbehov

  Ifølge FN trengs det 190 milliarder kroner for å møte verdens behov for nødhjelp i år, men bare en tredel av dette er hittil skaffet til veie. Konflikter, høye flyktningtall, tørke og sultkatastrofer gjør at behovene i år er større enn normalt.

 • Øker støtten til sultkatastrofene

  – Vi står overfor den verste humanitære katastrofen i FNs historie. 1,4 millioner barn risikerer å sulte i hjel. Norge øker derfor støtten til livreddende nødhjelp og matsikkerhetstiltak til 673 millioner kroner, sier utenriksminister Børge Brende.

 • Kjøper våpen mens folket sulter

  Regjeringen i Sør-Sudan bruker oljepenger på våpen samtidig som landet er på vei inn i en sultkatastrofe, viser en FN-rapport. Sultkrisen skyldes i stor grad president Salva Kiirs militærkampanje, heter det i rapporten fra FN-eksperter.

En million sør-sudanere står i fare for å dø av sult

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no