Studentdemonstrasjon i Bangladesh
Foto: A.m. Ahad / AP

Studentdemonstrasjoner i Dhaka

Oppsummert

Over 100 studenter er skadd i store protestdemonstrasjoner i Dhaka i Bangladesh mot dårlig trafikksikkerhet. Protestene startet da to tenåringer mistet livet da de ble påkjørt av en buss i høy fart.

 • Tåregass mot demonstranter

  I Bangladesh har politiet brukt tåregass mot hundrevis av studenter som blokkerte veier i hovedstaden Dhaka. Studentene krever at myndighetene sørger for sikkerheten i byens gater, og at den siste tidens angrep mot journalister og studenter stopper.

 • Studenter stopper biler i Dhaka

  Studentene som demonstrerer for bedre trafikksikkerhet i Bangladesh, stopper bilister og krever å få se vognkort og førerkort, ifølge AP. Trafikken i landet er preget av førerkortløse bilister, uregistrerte biler og fraværende trafikkhåndhevelse.

  Studenter stopper biler i Dhaka
  Foto: A.m. Ahad / AP
 • Demonstrasjonene i Dhaka fortsetter

  Demonstrasjonene i Dhaka fortsetter. Titusener protesterer mot trafikksikkerheten i landet. Hvert år er minst 12.000 personer involvert i trafikkulykker i Bangladesh. I går skal minst 100 studenter ha blitt skadd av politiets gummikuler og tåregass.

  Students shout slogan during a rally as they join in a protest over recent traffic accidents that killed a boy and a girl, in Dhaka
  Foto: Mohammad Ponir Hossain / Reuters
 • Benekter bruk av gass og gummikuler

  Politiet i Bangladesh nekter for å ha skutt med gummikuler og brukt tåregass mot studentene som demonstrerer mot dårlig trafikksikkerhet i hovedstaden Dhaka. Samtidig bekrefter sykehuspersonell at de har behandlet over 115 skadde studenter i dag.

  Demonstrasjon Dhaka, Bangladesh
  Foto: A.m. Ahad / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no