Bagasjekaos på Gardermoen
Foto: Lars Solbakken / NTB scanpix

Strømbrudd på Romerike juli 2014

Oppsummert

På grunn av tordenværet var 5000 tusen kunder uten strøm på Romerike søndag ettermiddag. Strømbruddene har også ført til bagasjetrøbbel på Oslo lufthavn

 • Må ettersende bagasje

  Oslo lufthavn har fortsatt problemer med bagasjeanlegget, og dette skaper store forsinkelser. På noen flyvninger må bagasjen ettersendes. Alle flyvninger fra Gardermoen er rammet, ifølge Norwegian.

  Bagasjekaos på Gardermoen
  Foto: Lars Solbakken / NTB scanpix
 • Bagasjeanlegget står fremdeles

  – Systemet måtte startes på nytt. Vi har fått opp igjen det aller meste nå, men vi har ikke fått bekreftet at bagasjeanlegget er oppe og går igjen, sier vakthavende direktør ved Oslo Lufthavn, Ole Jørgen Holt Hanssen, til NTB like etter klokken 18.

 • Kan bli forsinkelser utover kvelden

  Oslo lufthavn melder på Twitter at det jobbes på spreng for å løse problemene som har oppstått etter strømbruddene tidligere i dag. Det kan bli forsinkelser utover kvelden.

  Laster Twitter-innhold
 • Bagasjeanlegget skal fungere kl. 18

  – Anlegget vil være oppe igjen klokken seks. I mellomtiden kan passasjerer sjekke inn bagasje som planlagt, og gå videre til gatene sine. Så vil vi ekspedere bagasjen så snart anlegget er oppe igjen, sier fungerende direktør ved Oslo lufthavn, Ole Jørgen Holt Hanssen til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no