Maarud ynskjer framleis einerett på "potetgull"
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Strid om potetgull-varemerket

Oppsummert

Ein fersk dom frå Oslo tingrett fastslår at Maaruds varemerking er ulovleg. Selskapet har hatt einerett på ordet, og Orkla saksøkte Maarud for å oppheva eineretten. Dermed er det fritt fram for alle å bruke ordet potetgull.

 • Kims kan bruke «potetgull»

  Chipsprodusenten Kims kan nå fritt bruke betegnelsen «potetgull» på sine produkter. Høyesterett har avvist anken fra konkurrenten Maarud. – Dette skal vi feire med en pose potetgull, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla til Nettavisen.

 • Potetgullstriden til Høyesterett

  Maarud anker dommen i potetgullstriden inn for Høyesterett. – Vi synes at lagmannsrettens tolkning av loven er sterkt urimelig. Dette er en unik sak med alvorlige konsekvenser for norske varemerkeeiere, sier Chris Samways i Maarud til Nettavisen.

 • – Potetgull-striden er blodig alvor

  I dag starter anken i den betente saken om bruken av begrepet «potetgull». – Dette er blodig alvor, fordi Orkla går rett i strupen på hovedkonkurrenten, sa advokat Steinar Lie, som representerer Maarud.

 • Potetgullstrid til lagmannsretten

  Den såkalte «potetgullsaken» skal nå opp til behandling i Borgarting lagmannsrett, skriver NTB. Det er potetgullprodusenten Maarud som møter Orkla i rettssalen. Maarud vil ha enerett til å bruke betegnelsen potetgull.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no