På Öresundbroen
Foto: Finn Frandsen / Ap

Strengere grensekontroll i EU

Oppsummert

EU åpnet i november 2015 for at landene i Schengen-samarbeidet kan innføre grensekontroll for opptil to år i «ekstraordinære situasjoner».

 • Sverige forlenger grensekontroll

  Den svenske regjeringen forlenger landets grensekontroll med tre måneder. Beslutningen kom etter at EU-kommisjonen i forrige måned anbefalte at den midlertidige grensekontrollen i Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Østerrike forlenges.

 • Sverige forlenger grensekontroll

  Sverige forlenger grensekontrollen frem til 11. november. Det opplyser den svenske innenriksministeren. Sverige innførte grensekontroll i november i fjor for å håndtere den store mengden av flyktninger og migranter som kom til landet.

 • Danmark forlenger grensekontrollen

  Dansk politi skal fortsette kontrollen ved grensen mot Tyskland fram til 12. november, opplyser myndighetene i København. Danmark har sammen med Norge, Sverige, Tyskland og Østerrike innført midlertidig kontroll som følge av migrasjonskrisen.

 • Danmark forlenger grensekontrollen

  Den danske regjeringen forlenger den midlertidige grensekontrollen i 20 dager, melder Danmarks Radio. Vurderingen er at «det er risiko for at et stort antall illegale utlendinger opphoper seg i Danmark», er meldingen fra regjeringen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no