NRK Meny
Lufthansa
Foto: Christof Stache / AFP

Streik i Lufthansa

Oppsummert

Pilotene i Lufthansa streiker for å kreve en lønnsøkning på 4,4 prosent i året med fem års tilbakevirkende kraft. Totalt har rundt 3.000 flyginger blitt innstilt i løpet av de fire første dagene.

 • Lufthansa-flygere vil mekle

  Flygerne i tyske Lufthansa har gått med på å løse den langvarige konflikten med ledelsen ved hjelp av mekling, etter å ha gjennomført 15 streiker siden 2014. Begge parter sier at de har håp om en rettferdig løsning på konflikten, ifølge AFP.

 • Ytterligere 890 flyginger innstilt

  I én uke har Lufthansas flygere streiket med 24 timers varsel, kun avbrutt av en todagers pause. Onsdag måtte selskapet innstille ytterligere 890 flyginger, skriver NTB.

 • 1700 Lufthansa-innstillinger kommer

  Streik i Lufthansa tirsdag og onsdag fører til at 1700 avganger blir innstilt, opplyser flyselskapet. Flygerne i Lufthansa gjenopptar streiken de neste par dagene.

 • Lufthansa gjenopptar streiken

  Fagforeningen i Lufthansa gjenopptar streiken, som først ble avsluttet søndag, tirsdag og onsdag neste uke etter at nye forhandlinger med ledelsen ikke førte fram. Flygerne krever en lønnsøkning på 4,4 prosent. Streiken har til nå rammet 350.000 passasjerer.

 • Pause i flygerstreiken

  Flygerstreiken i Lufthansa avsluttes midlertidig. Mandag skal fagforeningen Cockpit samtale med flyselskapet. Idag og mandag skal flygingene gå som planlagt, ifølge Lufthansa. Ytterligere streiker skal heretter varsles ett døgn i forveien, heter det.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no