Tåregass og demonstranter
Foto: Charles Platiau / Reuters

Streik i Frankrike

Oppsummert

Arbeiderne ved alle Frankrikesoljeraffinerier er i streik som følge av regjeringens omstridte arbeidslivsreform, ifølge fagorganisasjonen CGT. Også jernbanearbeidere streiker.

 • Ny Air France-streik

  Franke piloter går igjen ut i streik fra og med neste fredag. Pilotene i Air France hevder at den nye lønnsavtalen som ble bestemt tidligere fører til at de går ned fem prosent i lønn. Streiken i forrige uke førte til en rekke innstilte avganger og selskapet tapte 40 millioner euro.

  Flyplass streik
  Foto: BORIS HORVAT / Afp
 • Eiffeltårnet stengt pga streik

  Eiffeltårnet lukket tirsdag dørene som følge av en landsomfattende generalstreik i protest mot regjeringens foreslåtte arbeidslivsreform. I går lyste Eiffeltårnet i alle regnbuens farger for å markere solidaritet med ofrene for massakren i Orlando

 • Frankrike rammet av pilotstreik

  Flygere i Air France innledet i dag en fire dager lang streik som innebærer at cirka 20 prosent av avgangene blir innstilt i dag. De krever høyere lønn, men aksjonen anses også som nok en protest mot regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov.

 • Transportstreik i Frankrike utvides

  Transportstreiken i Frankrike trappes opp på tredje dagen. I dag er streiken også utvidet til å omfatte metroansatte i Paris. Det er fryktet kaos før fotball-EM som starter i Frankrike om en drøy uke, på grunn av den omfattende streiken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no