Stovner-siktede har meldt seg

Mannen som politiet har siktet og etterlyst i forbindelse med skyting ved Stovner senter mandag, meldte seg til politiet i ettermiddag. Han er pågrepet, og vil bli begjært varetektsfengslet i morgen, fredag 29.10. Det skriver politiet i en pressemelding.

Mannen er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 20-årene ble skutt i magen. Siktede har vært etterlyst i Norge og internasjonalt.

Mannen forsvarer Usama Ahmad sier til NRK at hans klient meldte seg fordi han fikk vite at han var etterlyst. – Han tok kontakt med meg som kontaktet politiet, sier Ahmad. Mannen har ifølge advokaten ikke tatt stilling til siktelsen. Han har heller ikke forklart seg om hva han gjorde på det tidspunktet som skytingen skjedde på Stovner.

– Han har ikke vært avhør i dag og er ikke villig gå i avhør med det aller første etter råd fra meg, sier advokaten. Advokaten har ingen kommentar til om den siktede kjenner fornærmede.

– Det er fengslingsmøte i morgen og han vil samtykke til fengsling. Han vil bidra til at politiet skal få etterforsket saken.

Politiet ønsker fortsatt at publikum som har informasjon om saken melder dette.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no