NRK Meny
Flyverstreik Air France
Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Storstreik i Air France

Oppsummert

Flygereog kabinansatte i Air France har streiket i protest mot ledelsens planer om å trappe opp virksomheten i sitt eget lavkostnadsselskap Transavia ved å etablere baser i utlandet. Planen fra selskapet er å gjøre lønnskostnadene lavere.

 • Air France har tapt 850 millioner

  Air France har tapt 90 millioner euro, drøyt 850 millioner kroner på den sju dager lange streiken blant kabinansatte, ifølge nyhetsbyrået AP. 180.000 passasjerer ble rammet, ifølge selskapet.

 • Air France-streik avsluttes

  Flygerne i Air France avslutter streiken slik at forhandlingene om utviklingen i datterselskapet Transavia, et lavkostnadsselskap, kan fortsette i «et roligere klima». Bakgrunnen for streiken var planene om å trappe opp virksomheten Transavia.

 • Pilot-nei til «siste tilbod»

  Den største fagforeininga i det franske flyselskapet Air France har avvist eit forslag som selskapet har sagt er deira siste tilbod. Dermed er det inga snarleg utsikt til å få slutt på streiken Air France.

 • Vil streike til 26. september

  Flygerne i Air France stemte lørdag for å forlenge den ukelange streiken med fire dager. Dermed vil ikke streiken være over før fredag 26. september, opplyser lederen for flygernes fagforbund, Jean-Louis Barber.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no