NRK Meny
Voldsom flom i Afghanistan
Foto: STRINGER/AFGHANISTAN / Reuters/NTB Scanpix

Storflom i Afghanistan

Oppsummert

Store mengder regn og oversvømmelser i det nordlige Afghanistan har kostet over 80 mennesker livet, men tallet er ventet å stige. Over 200 er savnet etter at voldsomme regnskyll etterfulgt av flom rammet et avsidesliggende distrikt i Baghlan-provinsen. I mai omkom minst 2100 personer da et jordskred begravde en landsby i Badakhshan-provinsen.

 • 9 kilometer vei er ødelagt

  – Om lag 9 kilometer vei er ødelagt av flomvannet, så tjenestemenn forsøker å få det fram fra lufta, sier parlamentarikeren Obaidullah Ramin fra Baghlan-provinsen.

 • Fattige og underutviklede regioner

  De siste naturkatastrofene retter søkelyset mot tilstanden i Afghanistans mange fattige og underutviklede regioner i foran den andre runden i landets presidentvalg, som finner sted 14. juni.

 • 80 personer er bekreftet omkommet

  80 personer bekreftet omkommet etter den voldsomme flommen nord i Afghanistan. Tallet er ventet å stige. Over 200 er savnet etter at voldsomme regnskyll etterfulgt av flom rammet et avsidesliggende distrikt i Baghlan-provinsen fredag.

 • Vanskelig å få hjelpen fram

  Hæren er satt inn for å hjelpe de flomrammede, som har måttet flykte opp på fjelltopper i området. Imidlertid er både veier og bruer er ødelagt, noe som gjør det vanskelig å få hjelpen fram.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no