Hopp til innhold

Støre og Mehl besøker Kongsberg

Statsminister Jonas Gahr Støre og justisminister Emilie Enger Mehl besøker Kongsberg etter tragedien som rammet byen onsdag. Begge la ned blomster og tente lys på stedet som er blitt en minnelund etter det som har skjedd.

– På vegne av regjeringen og alle som bor i landet, kommer justisministeren og jeg hit for å gi uttrykk for medfølelse, og for å anerkjenne Kongsberg-samfunnet for å stå sammen når noe så fryktelig har rammet denne trygge fine byen, sa Støre i talen sin.

Han sa at de har møtt ordføreren, representanter for nødetatene, for helsemyndighetene og ulike trossamfunn.

– Det er slik samfunnet skal være. Vi står sammen når krisen rammer. For oss som sitter med politisk ansvar, er innbyggernes trygghet det viktigste vi gjør. Når krisen skjer som i Kongsberg, må vi ta vare på hverandre. Også for å forebygge at slikt skjer, må vi være nær hverandre og stå tett sammen, sa Støre.

Støre sa videre at det er viktig at både de unge og de aller eldste i samfunnet får en opplevelse av at samfunnet står sammen i trygghet. Videre sa Støre:

– Vi vil minne de som meningsløst mistet livet. Og vi sender varme tanker til de etterlatte, til de nærmeste og de som er direkte berørt. De skal vite at vi tenker på dem, og står nær dem.

– Vi lyser fred over minnet til alle som har gått bort, avsluttet statsministeren.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no