Store lovbrudd i barnevernet i Land

Oppsummert

Fylkesmannen i Oppland har gjennomført tilsyn med Land barneverntjeneste. Sakene til 253 barn er gjennomgått, og det har blitt begått brudd på barnevernloven og FNs barnekonvensjon i 89 prosent av sakene.

 • Beklager til barna

  Ordfører Ola Tore Dokken i Nordre Land beklager til alle barna som ikke har fått hjelpa de har hatt krav på i kommunen. I går behandlet kommunestyret den eksterne rapporten om barnevernet i kommunen, som kommunen selv har bestilt for å få en oversikt over problemene.

 • Kommunepolitikere tar sjølkritikk

  Politikere i Nordre Land tar sjølkritikk i barnevernsaken. I en rapport om barnevernet i kommunen, fikk avgått rådmann kraftig kritikk. Gruppeleder for Ap i Nordre Land, Marit Midthaugen Rønningen (bildet), sier de burde stilt flere spørsmål i saken.

  Marit Midthaugen Rønningen
  Foto: Nordre Land Arbeiderparti
 • Vurderer anmeldelse av barnevernet

  Fylkesmannen i Oppland vurderer å anmelde barnevernet i Nordre og Søndre Land til politiet. Det sier Jorunn Ødegårdstuen, seniorrådgiver i Helse- og sosialavdelinga hos fylkesmannen. Et tilsyn har avdekket svært alvorlige forhold i barnevernet i de to kommunene, og at de bryter loven i 89 prosent av sakene de behandler.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no