Hopp til innhold

Storbritannia: Russland vil ha på plass en prorussisk leder i Ukraina

Storbritannia hevder de har informasjon om at den russiske regjeringen er ute etter å få på plass en prorussisk leder i Ukraina. Samtidig som de vurderer om de skal invadere og okkupere Ukraina.

– Tidligere medlem av den ukrainske nasjonalforsamlingen, Yevgen Murajev blir vurdert som en potensiell kandidat, skriver det britiske utenriksdepartementet i en pressemelding lørdag. Det melder nyhetsbyrået AFP.

I tillegg viser utenriksdepartementet til at den russiske etterretningstjenesten har kontakt med en rekke tidligere ukrainske politikere.

Hun ber Russland om å trappe ned konfliktnivået, avslutte styrkeoppbyggingen langs Ukrainas grense og slutte å spre desinformasjon.

– Som Storbritannia og våre partnere har sagt gjentatte ganger, vil enhver russisk militær inngrep i Ukraina være en massiv strategisk feil med store kostnader, legger hun til.

Nyheten kommer samme dag som den russiske forsvarsministeren aksepterte en invitasjon fra sin britiske kollega om å møtes for å drøfte situasjonen i Ukraina.

(NTB)

Utenriksminister i Storbritannia, Liz Truss
Foto: POOL / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no