Slukningsarbeidet pågår for fullt i Västmanland
Foto: JOCKE BERGLUND / Afp

Storbrannen i Sverige

Oppsummert

Skogbrannen i Västmanland nord for Stockholm er den verste i moderne tid i Sverige. Så langt er over 190 kvadratkilometer svidd av i brannen i Midt-Sverige, og én person er omkommet.

 • Flere evakuerte får komme hjem

  Etter at storbrannen i Sverige nå er under kontroll, får flere av de evakuerte nå returnere til hjemme sine. Fortsatt er rundt 200 mennesker evakuert fra sine hjem, og det foreligger ingen prognose for når de kan komme hjem igjen, skriver SVT.

 • Storbrannen: Mer regn i vente

  – For første gang siden brannen startet har vi nå litt mer regn, og dette skal vare en stund, sier pressekontakt for kriseledelsen i Ramnäs, Maja Geffen til SVT. Brannmannskapene fortsetter med samme styrke for å holde brannen under kontroll.

 • Skogbrann i Sverige under kontroll

  Svenske brannmannskaper melder at de nå har fått den store skogbrannen i Västmanland under kontroll, det opplyser pressekontakt for kriseledelsen i Ramnäs, Maja Geffen. Rundt 250 personer er fortsatt i arbeid med å bekjempe brannen.

 • Sverige: Venter varme og økt vind

  Utover lørdagen skal det bli varmt i brannområdet Midt-Sverige og det er ventet mer vind. Slokningsarbeidet kan ta flere måneder. Underjordiske brannfeller gjør at brannen kan blusse opp igjen til våren.

 • Hjemvendte har fått restriksjoner

  – Branntrykket har økt på vestsiden. Derfor er har vi lagt restriksjoner for dem som har vendt tilbake til de evakuerte områdene. Det er ikke lov å bevege seg ut i skog og mark, opplyser redningslederen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no