Hopp til innhold
Brann Hemsedal kveld
Foto: Christine Breivik Øen / NRK

Storbrannen i Hemsedal

Oppsummert

To store leilighetskompleks, et av dem under oppføring, er totalskadet i brann i Hemsedal. Årsaken er foreløpig uavklart.

 • Finner ikke brannårsaken

  Politiet har ikke klart å slå fast årsaken til storbrannen i Hemsedal i slutten av mars og henlegger saken. Det sier politijurist Ida Follerås til Hallingdølen. Politiet er ganske sikre på at brannen startet på en balkong i tredje etasje i bygget som var under oppføring, og at brannen startet i forbindelse med arbeider med en vinkelsliper. Brannen utviklet seg raskt og spredte seg til leilighetsbygget ved siden av.

  Brann Hemsedal kveld
  Foto: Christine Breivik Øen / NRK
 • Politiet ber om video og bilder etter brann i Hemsedal

  Politiet ønsker vitneopplysninger, bilder og video av brannen i Hemsedal fra tidspunkter før klokka 16. Brannen brøt ut onsdag 30. mars.

  Store verdier gikk tapt da to leilighetsbygg brant.

  Brannen brøt ut i 16-tiden i et leilighetsbygg under oppføring like ved skibakkene i Hemsedal. Det tok sju timer før brannen kom under kontroll, og det var fryktet at brannen ville spre seg til enda et leilighetsbygg og et utested.

  Årsaken til brannen er ikke kjent. Ingen ble skadd, men personer fra 45 boenheter måtte evakueres, det skriver NTB.

  Over 100 personer ble evakuert i forbindelse med storbrannen i Hemsedal.
  Foto: Vilde Jagland
 • Kontroll på brannen i Hemsedal – store verdiar gjekk tapt

  Branntenesta i Hemsedal i Buskerud har jobba i heile natt for å få kontroll på brannen som starta i eit leilegheitsbygg onsdag.

  Ingen personar er skadde, men mange måtte evakuerast og store verdiar gjekk tapt. Mange av dei evakuerte kom rett frå skibakken og hadde alle tinga sine i leilegheiter som dei ikkje fekk koma inn i.

  Kommunen og skisenteret gjer det dei kan for å ta vare på dei, fortel ordførar i Hemsedal, Pål Rørby.

  – Alle har no fått andre leilegheiter å opphalda seg i. Vi opna ein daglegvareforretning som ligg i skisenteret. Skistar opna også skisjappa si for dei som hadde behov for klede og anna. Så alle skal bli godt tekne vare på, seier han.

  Hemsedal Brann
  Foto: Vegar Erstad / NRK
 • Flere blir evakuert i Hemsedal

  Flere i nærliggende leilighetskompleks blir onsdag kveld evakuert i i Hemsedal, opplyser øyenvitner til NRK. Store ressurser fra brannvesen i Hallingdal og Sogn er fortsatt i aksjon på brannstedet, som ligger like ved skisenteret.

  Her brenner det

  Storbrann i Hemsedal

  Flere i nærliggende leilighetskompleks ble onsdag kveld evakuert. Politiet opplyser at brannvesenet har kontroll på brannen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no