NRK Meny
Kripos aksjonerte mot budbilnettverk på Romerike
Foto: Kripos

Storaksjon mot budbilbransjen

Oppsummert

18 personer er pågrepet etter en koordinert aksjon mot budbil- og renholdsbransjen i Oslo. Politiet mener det dreier seg om grov økonomisk kriminalitet.

 • Varetektsfengsles i budbil-saken

  En mann i slutten av 50-årene, en mann i 40-årene og en mann i slutten av 30-årene er alle varetektsfengslet med brev- og besøksforbud frem til 20. november i den såkalte budbil-saken. Alle tre kan holdes i fullstendig isolasjon frem til 6. november.

 • Ber om lukkede dører

  Kripos ber om at fengslingen av 33-åringen, som etter det NRK erfarer er utpekt som hovedmann i budbilnettverket, skal gå for lukkede dører. Totalt vil politiet varetektsfengsle seks personer mistenkt for bedragerier, skatteunndragelse og NAV-svindel.

 • Løslater 15 i budbilsaken

  Seks av de 21 som ble pågrepet i Kripos' aksjon mot budbil- og renholdsbransjen denne uken fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i ettermiddag. 15 av de pågrepne er løslatt eller blir løslatt i løpet av dagen, ifølge Kripos.

 • Erkjenner delvis straffskyld

  35-åringen som er siktet etter storaksjonen, erkjenner delvis straffskyld, opplyser hans forsvarer Torgeir Falkum til NRK. Mannen innrømmer noe økonomisk bedrag, men ikke i det omfanget påtalemyndigeten mener, og sier han ikke er del av et nettverk.

Flere personer ble pågrepet i en storaksjon mot transport- og renholdsbransjen i Oslo-området i formiddag. Kripos og flere andre etater er involvert. Målet er å avdekke grov økonomisk kriminalitet.
Nå klokka 15 har Kripos varsla en pressekonferanse...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no