Hopp til innhold
Flere pistoler og større våpen på et bord.
Foto: John-André Samuelsen / NRK

Stor politaksjon mot ulovlige våpen

Oppsummert

Sør-Øst politidistrikt har beslaglagt over 2000 våpen i tidenes største sak om ulovlig våpensalg. Den har fått navnet «Operasjon Bonanza». Flere av de involverte er tilknyttet politi og Forsvar. 67 personer hatt status som siktet i sakskomplekset.

 • Forsvarsfolk siktet for underslag

  To tidligere ansatte i Forsvaret er siktet for underslag etter at de ble tatt med flere hundre våpen. Flere av beslagene er våpen som skulle vært destruert, melder VG. Totalt er 67 personer siktet i den store våpenaksjonen kalt Bonanza.

 • Våpenbeslag bekymrer politiet

  Politiet mener funnene av ulovlige våpen gir grunn til bekymring. – Tilgangen til ulovlige våpen er stor, og det er bekymringsfullt med tanke på skadene disse våpnene kan utgjøre om de havner i feil hender, sier Skule Worpvik i politiet.

 • Mangelfulle rutiner i Forsvaret

  Etterforskningen av våpensaken har avdekket mangelfulle rutiner i både politiet og Forsvaret, opplyser politiet på pressekonferansen. Blant annet pekes det på dårlige rutiner og underslag av våpen i Forsvaret i forbindelse med destruksjon.

 • 67 personer siktet i våpensaken

  Politiet har avdekket omsetning av store mengder ulovlige våpen i en stor aksjon. Hittil er 67 personer siktet og 2 361 våpen beslaglagt. Flere av de siktede er tilknyttet politi og Forsvaret, sier Lena Reif i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet i Sør-Øst holder en pressekonferanse om status i forbindelse med etterforsking av omsetning av store mengder ulovlige våpen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no