Hopp til innhold
Stig Millehaugen
Foto: Politiet

Stig Millehaugen

Oppsummert

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen rømte under permisjon fra Trondheim fengsel 1. juni og ble pågrepet i Oslo 8. juni etter en drøy uke på rømmen. I 2012 ble Millehaugen dømt til lovens strengeste straff på 21 års forvaring for drap.

 • Millehaugen slipper straff for fengselsrømming

  Stig Millehaugen slipper ytterligere straff etter å ha vært på rømmen i juni, skriver TV 2.

  – Millehaugen har fått en påtaleunnlatelse for overtredelse av strl § 161 andre ledd, sier politiadvokat Børge Enoksen til kanalen.

  Årsaken er at han allerede soner en forvaringsdom.

  Dobbeltdrapsdømte Millehaugen rømte etter permisjon fra Trondheim fengsel 1. juni. Det førte til en omfattende politijakt både i Norge og i Sverige før han ble pågrepet en uke senere.

 • Millehaugen må vente på plass til etter ferien

  Etter Stig Millehaugen rømte frå Trondheim i juni, er det klart at han ikkje skal tilbake. No er han på Ullersmo i Ullensaker, men han skal bli flytta til eit anna fengsel etter kvart.

  – Eg håper det blir mogleg å få til ei overflytting av Millehaugen etter ferien, seier regiondirektør Stig Storvik i Kriminalomsorgen region øst.

  Anna enn Trondheim fengsel er det berre Ila i Bærum som er tilrettelagt for forvaringsdømte. Der er det ikkje plass akkurat no.

 • Stig Millehaugen blir flytta til Ullersmo fengsel

  Forvaringsdømte Stig Millehaugen blir overført til Ullersmo fengsel, får NRK bekreftet av Stig Storvik, regiondirektør i Kriminalomsorgen region øst.

  Det er ikke bestemt om Millehaugen skal være på Ullersmo permanent, legger Storvik til.

  – Han skal nå plasseres på Ullersmo. Det er i utgangspunktet ikke en forvaringsanstalt. Forvaringsdømte skal ha et spesielt tilbud, som finnes i våre forvaringsanstalter, fortsetter Storvik.

  I Norge kan forvaringsdømte sone i Trondheim fengsel eller på Ila.

  Millehaugen ble pågrepet uten dramatikk i Østmarka i Oslo onsdag formiddag. Pågripelsen skjedde ca. kl. 10.30.

 • Stig Millehaugen blir overført til nytt fengsel i dag

  Stig Millehaugen ble avhørt i Oslo i går kveld, og har gitt en detaljert forklaring om både bakgrunnen for at han ikke møtte opp i Trondheim fengsel etter endt permisjon forrige onsdag og hva han gjorde i etterkant, skriver politiet i en pressemelding.

  Millehaugen blir senere i dag overført fra politiets arrest til et annet fengsel.

  Politiet vil ikke gi flere kommentarer til hvilket fengsel Millehaugen blir flyttet til.

  Så snart politiet har avsluttet sin etterforskning av denne saken, vil politiet avgjøre straffen mot Millehaugen.

  Mistanken mot vedkommende som er sikta for å ha hjulpet Millehaugen å rømme, er svekket etter Millehaugens forklaring i går kveld.

 • Millehaugen var klissvåt og forkommen

  Millehaugens advokat, Morten Furuholmen, sa at Stig Millehaugen var klissvåt og forkommen da han ble pågrepet av politiet onsdag. Ifølge Furuholmen har Millehaugen opphold seg alene i skogen siden ham kom til Oslo i forrige uke. Han skal ha hatt tilhold i en gapahuk.

  Da han ble tatt, var han på vei for å kjøpe en genser. Millehaugen forklarte seg onsdag kveld for politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no