Hopp til innhold
Født fri-stiftelsen ble tildelt 5 millioner kroner i budsjettavtalen i 2017.
Foto: Mariam Butt / NTB

Stiftelsen Født Fri

Oppsummert

Stiftelsen Født Fri, som ledes av samfunnsdebattant Shabana Rehman, er i hardt vær etter kritikk mot økonomistyringen. Stiftelsen jobber mot æreskultur og sosial kontroll i minoritetsmiljøer.

 • Født Fri tapte klagesak

  Konkursboet til stiftelsen Født Fri tapte klagesaken om fratatt statsstøtte. Vedtaket fra Kunnskaps- og integreringsdepartementet er endelig. Det vil trolig innebære at stiftelsen ikke klarer å gjenoppta driften og omgjøre konkursen, skriver Vårt Land.

  zKgO
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • VG: Født fri begjært konkurs

  Stiftelsen Født fri ble onsdag begjært konkurs, melder VG. I begynnelsen av november vedtok Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) å holde tilbake driftstøtten på 3 millioner kroner for andre termin i år.

 • Født Fri har bede om konkurs

  Stiftelsen Født Fri, som er leia av Shabana Rehman Gaarder, har onsdag bede om konkurs, ifylgje Brønnøysundregistra, skriv VG. Stiftelsen fekk kutta den offentlege stønaden i haust etter at ein rapport synte at midlar vart brukt til feil føremål.

 • Retten avviser krav fra Født Fri

  Oslo tingrett avviser kravet fra stiftelsen Født Fri om utlevering av et lydopptak fra revisjonsselskapet Ernst & Young. Stiftelsen er dømt til å betale sakskostnader på til sammen 87.500 kroner til revisjonsselskapet og staten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no