Steinras E16 ved Voss
Foto: Dronefoto/Bergen brannvesen

Steinras på E16 ved Voss

Oppsummert

Et vogntog ble truffet da et stort steinras traff E16 ved Hyvingstunellen mellom Dale og Voss onsdag. Raset var fem meter høyt og mellom 50 og 60 meter bredt. E16 åpner igjen søndag etter opprydding.

 • E16 ved Hyvingstunnelen åpner

  E16 åpner i begge felt ved Hyvingstunnelen mellom Voss og Dale i løpet av ettermiddagen. Veien ble stengt i går kveld etter at det kom stein ned på veien. – Det er udramatisk og for lite til å kunne kalles et ras, sier geolog Harald Hauso.

 • E16 åpnes søndag etter ras

  E16 åpnes på strekningen ved Hyvingstunnelen i Voss. søndag kl. 14. Vegvesenet regner med at opprydningen etter raset som sperret veien onsdag, da er kommet så langt at veien igjen kan åpnes for trafikk.

  Ryddingen etter raset over E16 ved Hyvingstunnelen i Voss kommune har kommet så langt at veien kan åpnes igjen søndag 12.
  Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
 • Fare for nye ras

  Det er fare for nye ras på Europavei 16 ved Hyvingstunnelen mellom Dale og Voss i Hordaland. Geologer venter på å undersøke området der det store raset gikk i formiddag. Veien kommer til å være stengt i lang tid fremover.

 • Direktebilder fra rasstedet

  Steinras ved Bolstad på E16
 • Bergensbanen open att 

  Bergensbanen mellom Dale og Voss er no opna att. – Me har sjekka tunnelen nedanfor rasområdet på E16 og alt ser ok ut. Det kan bli mindre forseinkingar, seier pressevakta i Jernbaneverket.

Steinras ved Bolstad på E16

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no