Eldar Sætre
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Statoil/Equinor

Oppsummert

Olje- og gasselskapet Statoil har endret navn til Equinor. Selskapet leverte et svært godt driftsresultat for 2017. Konsernsjef Eldar Sætre sier produksjonen var rekordhøy både i fjerde kvartal og i 2017 som helhet.

 • Equinor ser mot Kanariøyene

  Equinor vurderer å investere 8,5 milliarder kroner i det som kan bli en av verdens største vindparker utenfor Kanariøyene. – Vi ser på dette som et spennende området for flytende havvind, sier Eskil Eriksen i Equinor til E24

 • Klimarapport

  Globale utslipp økte i fjor til et nytt rekordnivå, og dagens klimatiltak er langt fra nok til å få verden på rett kurs, viser en klimarapport fra Equinor. Rapporten som legges frem i dag knyttes til å møte verdens energibehov på en bærekraftig måte.

 • Avgjør Rosebank-felt innen 2022

  Equinor planlegger å ta endelig investeringsbeslutning for det britiske feltet Rosebank innen mai 2022. De mener det er mulig å redusere kostnadene. Rosebank ligger vest for Shetland og anslått å inneholde 250–350 millioner fat utvinnbar olje.

 • Demonstasjon mot Equinor

  Fleire titals surfarar demonstrerte i ettermiddag utanfor operahuset i Oslo mot Equinor sine planar om oljeleiting i Australia. Selskapet skal etter planen starta å bore etter olje og gass i Australbukta om eit år.

 • Surfeprotest i Oslo mot Equinor

  I Australia har tusenvis av surfarar protestert mot Equinor sine planar om å starte oljeleiting utanfor Australias kyst. Dei ønskjer null oljeleiting. Søndag kjem også surfarar i Noreg til å markere sin motstand utanfor operahuset i Oslo, skriv NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no