Hopp til innhold
ALGERIA GREEN GAS FIELD
Foto: ALFRED DE MONTESQUIOU / AP

Statoil-anlegg angrepet i Algerie

Oppsummert

Fredag morgen ble Statoils gassanlegg i Krechba i Algerie truffet av eksplosiver avfyrt fra avstand. Så langt har det ikke kommet inn informasjon om skadde. Algeriske myndigheter skal ha kontroll på situasjonen, men jakter på angriperne.

  • Statoil trapper ned i Algerie

    Statoil vil i tiden som kommer redusere antallet medarbeidere som er til stede på selskapets anlegg i Algerie etter angrepet forrige uke. Nedtrappingen gjelder anleggene ved In Salah og In Amenas, samt kontoret ved Hassi Messaoud, melder NTB.

  • Kunngjør skyld for Statoil-angrep

    Al Qauida hevder å stå bak angrepet mot Statoils gassanlegg i Algerie, melder AFP. I en kunngjøring på sine nettsider hevder terrorgruppens nordafrikanske fløy at den står bak fredagens angrep mot gassanlegget ved In Salah i Algerie. Ingen ble skadet i angrepene.

  • Frykter terrorangrep i Algerie

    Myndighetene i Algerie har den siste tiden har funnet store mengder våpen smuglet inn fra utlandet. – Hadde terroristene greid å komme inn på anlegget ville det vært katastrofe, sier en ekspert på oljesikkerhet til NRK.

Ekstrasending om Statoil-angrep
– Vi er kjent med at det har vært et angrep på Statoils anlegg. Sikkerhetspersonell fra myndighetene har fått kontroll over anlegget. Vi er i tett dialog med Statoil, sier pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no