NRK Meny
Bildekombinasjon av Siv Jensen og Christine Meyer
Foto: NRK/Scanpix

SSB-bråket

Oppsummert

Finansminister Siv Jensen (Frp) må møte til ein ny høyring i Stortinget 1. mars om bråket i Statistisk sentralbyrå. Konflikta dreier seg rundt omorganiseringa i SSB.

 • Ny SSB-høyring 1. mars

  Finansminister Siv Jensen (Frp) må møte til ein ny høyring i STortinget om bråket i Statistisk sentralbyrå 1. mars. Det vart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité samde om i dag, seier komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) til Dagens Næringsliv.

 • Ikke fornøyd med Jensens SSB-svar

  Finansminister Siv Jensen (Frp) må møte i ny SSB-høring med kontrollkomiteen på Stortinget. Stortinget er ennå ikke fornøyd med svarene Jensen har gitt om striden som førte til at Christine Meyer måtte gå som sjef i SSB.

 • Meyer: – Positivt med innsyn

  – Jeg synes det er bra at kontrollkomiteen får tilgang til alle de dokumentene som er i saken. Det synes jeg er positivt, sier tidligere SSB-leder Christine Meyer etter at finansminister Siv Jensen gir Stortinget innsyn i notater fra SSB-møtene.

 • SSB-konklusjon 6. mars

  Leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Dag Terje Andersen (Ap), tar sikte på å konkludere i den betente SSB-saken 6. mars. Omorganisering av SSB førte til en hard ordkrig mellom finansminister Siv Jensen og SSB-sjef Christine Meyer.

Siv Jensen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no