NRK Meny
Erna Solberg i muntlig spørretime

SSB-bråket

Oppsummert

Bakgrunnen for konflikten i Statistisk sentralbyrå (SSB) er en omstridt omorganisering hvor flere forskere har fått nye arbeidsoppgaver. SSB-sjef Christine Meyer har gått av etter at finansminister Siv Jensen uttrykt manglende tillit til henne.

 • Slakter SSBs innvandringsregnskap

  SSB-veteranen Rolf Aaberge tar bladet fra munnen, og slakter sin kollegas innvandringsregnskap. I et intervju med VG sier han at regnskapet «aldri skulle ha vært godkjent» og at dokumentet «ikke hadde overlevd en internasjonal kvalitetskontroll».

  Rolf Aaberge. Blå bakgrunn
  Foto: Siv Sandvik / NRK
 • SSB-omstillinga på vent før rapport

  Omstillingsprosessen i SSB blir stansa fram til statistikklovutvalet har levert sin rapport, seier finansminister Siv Jensen til NTB. Utvalet skulle etter planen levere rapporten innan 15. desember, men fristen blei utsett til mars neste år.

 • Meyers advokat beklager

  Dag Steinfeld beklager nå sin opptreden i forbindelse med et pressemøte hos SSB den 10. november. Det kommer frem i et Facebook-innlegg. Han har også beklaget direkte overfor journalistene som de aktuelle kommentarene var siktet mot, melder NTB.

 • Har ansatt ny SSB-direktør

  Birger Vikøren er midlertidig ansatt som SSB-direktør for en periode på seks måneder fra og med 23. november 2017, opplyser Finansdepartementet i en pressemelding. Vikøren kommer fra stillingen som stabsdirektør i Norges Bank.

Politiske reaksjoner på SSB og Christine Meyer. Siv Jensen kommenterer i Dagsrevyen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no