Sri Lanka

 • USA svartelister srilankisk general

  USA har svartelistet den srilankiske forsvarssjefen Shavendra Silva, og nekter ham og hans nærmeste familie innreise til landet. USA hevder de har «troverdige bevis» på at Silva sto bak menneskerettighetsbrudd i 2009 under borgerkrigen i Sri Lanka.

 • Broren blir ny statsminister

  Mahinda Rajapaksa blir ny statsminister på Sri Lanka, det melder AFP. Han er broren til den nyvalde presidenten i landet, Gotabaya Rajapaksa. Mahinda har tidlegare vore både statsminister og president på Sri Lanka.

 • Statsminister på Sri Lanka går av

  Ranil Wickremesinghe går av som statsminister på Sri Lanka. Det melder AFP. Wickremesinghe har informert den nye presidenten at han går av, og at det tillét dei å forme ei ny mindretalsregjering.

 • Går truleg av som statsminister

  Statsministeren på Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, vil truleg annonsere innan kort tid at han går av. Det opplyser kjelder i regjeringa til Reuters. Grunnen skal vere at partiet hans sin presidentkandidat tapte i valet.

 • Innrømmer valgnederlag på Sri Lanka

  Sajith Premadasa innrømmer nederlag etter nattens presidentvalg på Sri Lanka. Det melder Reuters. Valgets vinner ble 70 år gamle. Gotabaya Rajapaksa. Premadasa gratulerer den nye presidenten som landets syvende president.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no