Hopp til innhold
Mobilapp
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Spotify

Oppsummert

Musikkstrømmetjenesten Spotify ble etablert i Stockholm og lansert i 2008. Brukerne kan velge mellom betalingsløsninger eller gratisversjonen med reklame. I januar 2021 tok Spotify Young med vaksinekritiske podkaster på strømmetjenesten.

 • Spotify seier opp 17 prosent av dei tilsette

  Strøymetenesta Spotify reduserer arbeidsstokken med 17 prosent, opplyser Aftonbladet.

  Det dreier seg om rundt 1500 tilsette.

  Administrerande direktør og medgrunnleggjar Daniel Ek skriv i eit ope brev at han beklagar at mange smarte, dyktige og hardtarbeidande menneske blir tvungne til å forlata selskapet.

 • Spotify-gründer selger aksjer for 1 milliard

  Spotifys toppsjef og medgründer Daniel Ek har solgt aksjer for 1 milliard svenske kroner i selskapet. Salget av 675.000 aksjer kommer fram i en melding til det amerikanske finanstilsynet SEC, skriver den svenske næringslivsnettavisen Breakit.

  En talsperson for selskapet sier salget er en del av Eks langsiktige finansielle planer, og at det tilsvarer en begrenset del av hans eierandel. Ved årsskiftet eide han rundt 32 millioner Spotify-aksjer

 • Spotify med brukerbyks i andre kvartal

  Musikkstrømmetjenesten Spotify opplevde en vekst på 27 prosent i antall brukere i andre kvartal i år. Det innebærer 551 millioner lyttere.

  I tillegg økte antallet betalende premiumbrukere med 17 prosent, til 220 millioner, viser tall som ble lagt fram tirsdag.

  Omsetningen steg samtidig til 3,18 milliarder dollar, noe som er en oppgang på 11 prosent fra samme periode i fjor. Beløpet tilsvarer cirka 320 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

  Analytikere hadde ventet en økning i antall brukere tilsvarende 530 millioner og en omsetning på 3,21 milliarder dollar, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

  Til tross for stigende omsetning kjemper Spotify fortsatt med tap. Driftsresultatet i andre kvartal endte med et underskudd på 2,7 milliarder kroner, nesten 600 millioner mer enn samme periode i fjor. Aksjen falt mandag med 4,7 prosent.

  Tidligere denne uken varslet Spotify en prisøkning på én dollar for sine premiumabonnenter i USA. Prisen ble også hevet i andre markeder, inkludert Norge og Sverige. I Norge går prisen på det beste abonnementet (premium individual) opp fra 119 til 129 kroner i måneden.

  Endringene skyldes «skiftende markedsforhold» forklarer Spotify og legger til at en prisøkning gjør at selskapet kan «fortsette å innovere», slik toppsjef Daniel Ek formulerer det.

  Spotify har helt siden starten på året forsøkt å kutte i lønnsutgiftene. I januar meddelte selskapet at 600 medarbeidere blir oppsagt.

  (NTB)

  Spotifys grunnlegger Daniel Ek
  Foto: Shannon Stapleton / Reuters
 • Spotify varsler kutt i antall ansatte

  Strømmetjenesten Spotify varsler en reduksjon i antall ansatte med seks prosent, heter det i en melding fra selskapet.

  Kuttene kommer som følge av at selskapet har vært «for ambisiøse med å investere», skriver administrerende direktør Daniel Ek.

  I september 2022 hadde selskapet rundt 9.800 ansatte, ifølge E24 som omtaler saken.

 • Bedre resultat enn ventet for Spotify

  Musikkstrømmetjenesten Spotify gikk i minus med 59 millioner kroner de tre første månedene i år, men har høyere inntekter og flere aktive brukere enn ventet.

  Spotify-aksjen har falt med over 50 prosent siden årsskiftet. I første kvartal kan selskapet imidlertid vise til en omsetning på 26,4 milliarder kroner, mot 20,5 milliarder i fjor.

  Tross et underskudd på 59 millioner kroner er det en merkbar forbedring fra tilsvarende periode i fjor, da Spotify gikk 136 millioner i minus.

  Resultatet gjorde utslag på børsen i New York. Ved handelsslutt var Spotify-kursen ned 12,4 prosent. Pilen pekte imidlertid opp igjen i etterhandelen, der den etter to og en halv time hadde hentet seg inn rundt 2 prosent. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no