Hopp til innhold
Mazyar Keshvari og Audun Lysbakken møttes til debatt om flyktninger i Politisk kvarter

Splittelse i Frp etter Syria-avtalen

Oppsummert

At Norge vil ta imot 8000 kvoteflyktninger fra Syria har splittet Frp. Nestleder Per Sandberg har truet med kabinettspørsmål, noe Siv Jensen har avvist at diskuteres. Etter et krisemøte sier partiet at de vil ha folkeavstemning om Syria-flyktninger.

  • Solberg: – Viktig å kjøle ned

    Statsminister Erna Solberg avviser at Høyre har dolket sin regjeringspartner Frp i ryggen i Syria-saken. Solberg sier det nå er på tide å kjøle ned. Men hun vil ikke svare på om denne saken skader regjeringssamarbeidet.

    Statsministeren avviser at Høyre har dolket Frp i ryggen. Hun mener alternativet til en Syria-avtale var å forlate regjeringen, eller godta 10 000 kvoteflyktninger på to år.
  • Vil ha flyktning-folkeavstemning

    – Dette er en overordnet sak som har store konsekvenser for folket, sier Per Sandberg. Etter møtet om Syria-flyktninger sier partiet at de vil ha en folkeavstemning til høsten for å få folkets mening om å ta imot 8000 kvoteflyktninger fra Syria.

  • Vil fremme alternativ Syria-avtale

    – Vi er enige og Frps stortingsgruppe som har bestemt at vi kommer til å stemme mot avtalen. Vi kommer til å fremme et alternativt forslag til avtale, sier sier parlamentarisk leder Harald T. Nesvik i Frp.

Statsministeren avviser at Høyre har dolket Frp i ryggen. Hun mener alternativet til en Syria-avtale var å forlate regjeringen, eller godta 10 000 kvoteflyktninger på to år.
Siv Jensen ønsker folkeavstemming om syriske flyktninger
Per Sandberg
FrP-møte om flyktninger fra Syria
Christian Tybring-Gjedde

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no