Hopp til innhold

Spesialenheten har startet avhør etter politiskytingen på Åmot

Spesialenheten for politisaker har startet etterforskning etter at en mindreårig gutt natt til lørdag ble skutt i beinet av politiet på Åmot i Modum kommune.

– Vi har tatt noen innledende avhør og begynner å danne oss et bilde av situasjonen, sier etterforskningsleder Kari Anne Hille Valla i Spesialenheten til VG.

Natt til lørdag fikk politiet flere meldinger om en person som skulle ha forsøkt å ta seg inn i en bolig i Åmot. Personen oppførte seg ifølge politiet truende overfor andre personer på stedet.

– Politipatruljen som dro til stedet, bevæpnet seg da det også kom meldinger om at personen skulle være i besittelse av en farlig gjenstand, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser videre at det oppsto en situasjon der politipatruljen ble forsøkt angrepet med denne gjenstanden. Siden forsøk på å snakke til gutten og bruk av varselskudd ikke førte fram, valgte politiet derfor avfyre skudd mot gutten.

Gutten som er under 18 år og ikke kjent av politiet fra før, er ikke livstruende skadd. Han er nå mistenkt for trusler mot politiet.

Hva den farlige gjenstanden var, ønsker ikke Valla å si noe om.

– Vi har akkurat startet etterforskningen med avhør av involverte tjenestepersoner og vitner, og vil ikke at de skal lese det i mediene, sier etterforskningslederen.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no