Twitter og tyrkisk flagg
Foto: MURAD SEZER / Reuters

Sosiale medier i Tyrkia

Oppsummert

En tyrkisk domstol godkjente sensur og blokkering av Twitter 20. mars 2014 etter at det var publisert lydfiler om Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. En domstol opphevet sensuren av twitter. 27. mars prøver myndighetene å blokkere YouTube.

  • Twitter-sjefer til Tyrkia

    Sjefene i Twitter er på vei til Tyrkia for møter. Landets statsminister har beskyldt selskapet for skatteunndragelser. Det er planlagt at møtet skal skje mandag. Den tyrkiske regjeringen stengte Twitter-tilgangen 20. mars, men forbudet ble opphevet 3. april.

  • Anklager Twitter for skattesnyteri

    Tyrkias statsminister anklager Twitter for skatteunndragelser, etter at nettforumet er blitt brukt til å spre lekkasjer om korrupsjon i landet. Den tyrkiske regjeringen stengte Twitter-tilgangen 20. mars, men måtte oppheve forbudet da høyesterett fastlo at dette var et brudd på ytringsfriheten.

  • Tyrkia står fast på Youtube-forbud

    Myndighetene i Tyrkia nekter å oppheve forbudet mot YouTube til tross for at kjennelsen i en av landets domstoler sier at forbudet må oppheves. 27. mars stengte Tyrkia og statsminister Recep Tayyip Erdogan YouTube.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no