Hopp til innhold

Sørkoreansk etterretning tror på nordkoreansk atomtest

Nord-Korea kan komme til å teste flere interkontinentale ballistiske raketter før landet senere i år gjennomfører en atomtest, mener sørkoreansk etterretning.

Det isolerte landet har til nå gjennomført tester av interkontinentale ballistiske raketter i bratt vinkel. Men landet har allerede tilegnet seg evnen til å sende opp denne rakettypen i normal vinkel, noe som kan legge press på USA, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap onsdag.

Byrået siterer folkevalgte i nasjonalforsamlingen i Seoul, der de har fått en orientering av landets etterretningstjeneste.

Videre venter sørkoreansk etterretning at Pyongyang i løpet av året kan komme til å gjennomføre landets sjuende atomtest for å perfeksjonere atom- og rakettevnen, sier de.

I tillegg antas det at Nord-Korea i år kommer til å sende opp en spionsatellitt, uttaler Yoo Sang-bum, som sitter i etterretningskomiteen i nasjonalforsamlingen i Seoul.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa i en tale på et partimøte ved nyttår at landet i løpet av kort tid skal sende opp en militær satellitt som skal gå i bane rundt jorden. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no