Hopp til innhold

Sør-Korea svarte Nord-Korea med raketter

Etter at Nord-Korea natt til onsdag avfyrte ut ti ulike raketter, der en av dem landet 60 kilometer fra det sørkoreanske fastlandet, svarer Sør-Korea med egne tester.

Sør-Korea kaller det for en territoriell krenkelse.

Ifølge forsvaret i Sør-Korea har de avfyrt tre luft til bakke-raketter nær der den nordkoreansk raketten landet tidligere på dagen.

Rakettene ble skutt mot farvannet på grensen mellom de to landene, for å vise at Sør-Korea vil svare på enhver provokasjon, sier det sørkoreanske forsvaret.

Tidligere ble innbyggere på den sørkoreanske øya Ulleungdo ble bedt om å søke tilflukt etter at Nord-Korea avfyrte tre ballistiske kortdistansemissiler.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap skriver at det ene fløy mot øya Ulleungdo, midt mellom Sør-Korea og Japan, før det landet i internasjonalt farvann i Japanhavet.

På statlig TV ble det varslet om flyangrep og innbyggerne på Ulleungdo ble bedt om å søke tilflukt i nærmeste tilfluktsrom under bakken.

Tidligere truet Nord-Korea med å bruke atomvåpen som svar på USA og Sør-Koreas felles militærøvelser, som Pyongyang mener er «aggressive og provoserende».

De to landene startet en stor øvelse mandag.

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol har innkalt landets nasjonale sikkerhetsråd til møte, skriver Yonha

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no