Omar al-Bashir
Foto: ASHRAF SHAZLY / AFP

Sør-Afrika og ICC

Oppsummert

Den internasjonale domstolen i Haag mener Sør-Afrika skulle ha pågrepet Sudans etterlyste president Omar al-Bashir da han var på besøk i Sør-Afrika.

 • ICC: Sør-Afrika gjorde feil

  Den internasjonale straffedomstolen ICC mener at Sør-Afrika ikke oppfylte sine internasjonale plikter da de lot være å pågripe Sudans etterlyste president Omar al-Bashir da han deltok på et møte i regi av Den afrikanske union i Johannesburg i 2015.

 • Sør-Afrika trekker seg ikke fra ICC

  Sør-Afrika snur og trekker beslutningen om å melde seg ut av Den internasjonale straffedomstolen (ICC), melder AFP. Dette som følge av en høyesterettsavgjørelse som konkluderte med at det ville vært grunnlovsstridig.

 • ICC ber afrikanske land bli

  Ni av ti pågående saker i ICC er i afrikanske land. Sør-Afrika, Burundi og Gambia har allerede trukket seg ut straffedomstolen. Domstolen ber andre afrikanske land bli. – Vi må beskytte idealet om rettferdighet for alle, sier ICC-råd Sidiki Kaba.

 • Sør-Afrika vil å trekke seg fra ICC

  Sør-Afrika planlegger å melde seg ut av Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Myndighetene har vært kritisert etter at ICC utstedte en arrestordre på Sudans president Omar al-Bashir, og Sør-Afrika nektet å pågripe ham da han besøkte landet.

 • Truer med å trekke seg fra ICC

  Sør-Afrika truer med å trekke seg fra Den internasjonale straffedomstolen (ICC) på bakgrunn av striden som oppsto mellom ICC og Sør-Afrika da Sudans president besøkte landet. Sør-Afrika nektet å pågripe ham til tross for at ICC utstedte arrestordre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no